torstai 11. helmikuuta 2010

Vohvelit

 Blogia on nyt mahdollista kommentoida anonyymisti ja rekisteröimättä, eli jos kokeilet tai aiot kokeilla, anna mielellä palautetta. Kerro kokemuksestasi tai vaan kommentoi että näyttää herkulliselta/pahalta/oudolta :)


Joululahjaksi sain vanhemmiltani vohveliraudan ja kenkäkuivurin, joten kai edes jompaakumpaa täytyy käyttää :) Sitä paitsi vohvelit ovat yksi lemppareistani, täysin henkilökohtaisista syistä. Silloin joskus kauan sitten kaverini kanssa söimme aina aamupalaksi vohveleita vaniljajäätelöllä ja mansikoilla ollessani siellä yökylässä <3

 


Taikina:
  • 4 dl maitoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 75 g sulaa voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi
2. Anna kohota ½-1 tuntia
3. Kuumenna vohvelirauta. Jos rauta on vanhanmallinen, sivele öljyllä. Omani on moderni teflonviritys joten vain ekaan paistoon tarvitsi vähän rasvaa. Paista vohvelit kunnes ne ovat omasta mielestäsi kypsiä

Yksi asia on ihmetyttänyt aina. Meillä on kotona kaksi rautaa, nyt minulla on oma ja sitten tietenkin kaverillani oli rauta ja kaikissa on tuo valosysteemi jonka pitäisi kertoa koska vohvelit ovat valmiit. Tässä on jopa säätömahdollisuus! Nuo lamppuviritykset eivät koskaan ole toimineet, vaan näyttäneen satunnaisesti mitä lystäävät, eli niihin ei kannata luottaa! Paistan aina omat vohvelini rapeiksi ja kullanrukseiksi, joten paistoaika on melko pitkä. Kantta voi availla varovasti (höyryt pöllähtää käsille) kun on antanut vohvelin hetken paistua.


Enjoy!
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate