sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Pizzapohja

Oma suosikkiruokani on pizza. Sitä voisi syödä melkein joka päivä, kunhan vaihtelisi täytteitä välillä. Itsetehty pizza sopii opiskelijabudjettiin jos valitsee täytteet harkiten, eli opiskelijakin voi herkutella :)

Tässä herkullinen ohje pohjalle:

  • 2 dl vettä
  • ½ pkt kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl durumvehnäjauhoja
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot
2. Anna kohota kunnes taikina on kaksinkertainen
3. Kauli leivinpaperille ja lisää haluamasi täytteet
4. Paista 250 asteessa 15-20 minuuttia

Durumvenhä on hyvä pitsapohjaan sillä venhäjauho tekee taikinasta venyvää ja vaikeasti kaulittavaa, eli jos on pitsan ystävä niin durumjauhot ovat kannattava ostos :)

Nauttikaa!
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate