torstai 12. elokuuta 2010

Luumupiirakka

Palatkaamme hetkeksi siis tämän blogin oikeaan asiaan, eli ruokaan :)



Pohja:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
Täyte:
  • n. 10 kpl tuoreita luumuja
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl perunajouhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 muna
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää muna, jauhot ja sitruunamehu, sekoita taikina mahdollisimman tasaiseksi.
3. Voitele paistovuoka ja lisää taikina, levitä taikinaa myös reunoille.
4.  Laita kattilaan hieman vettä, kiehauta, ja kasta luumut nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori luumut sekä halkaise ja poista kivet.
5. Lado luumut piirakan pohjalle. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja levitä luumujen päälle.
6. Vatkaa kerma ja lisää siihen muna. Kaada seos luumujen päälle.
7. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Kannattaa tarjoilla lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Jopa kesäisenä päivänä voi nauttia kupin kahvia piirakan kera.




Kesäisiä terveisiä!
~Sah


sahraminkukka.blogspot.com

1 kommentti:

Translate