Pohja:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- n. 10 kpl tuoreita luumuja
- ½ dl sokeria
- 1 rkl perunajouhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 1 muna
2. Lisää muna, jauhot ja sitruunamehu, sekoita taikina mahdollisimman tasaiseksi.
3. Voitele paistovuoka ja lisää taikina, levitä taikinaa myös reunoille.
4. Laita kattilaan hieman vettä, kiehauta, ja kasta luumut nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori luumut sekä halkaise ja poista kivet.
5. Lado luumut piirakan pohjalle. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja levitä luumujen päälle.
6. Vatkaa kerma ja lisää siihen muna. Kaada seos luumujen päälle.
7. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Kannattaa tarjoilla lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Jopa kesäisenä päivänä voi nauttia kupin kahvia piirakan kera.
Kesäisiä terveisiä!
~Sah
sahraminkukka.blogspot.com
Mmm. Näyttää herkulliselta. ^^
VastaaPoista