keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Rapea kaalilaatikko

Annoskoko: 1-2 isoa paistovuokaa (eli reilusti) kaalin käyttömäärästä riippuen.


  • 1/4-1 kaalinpää
  • 1-2 sipulia
  • 450g jauhelihaa
  • 1 dl soijarouhetta
  • 2 dl vettä
  • 2 annosta riisiä
  • mustapippuria
  • lihaliemikuutio
  • 2-4 dl ruokakermaa
1. Silppua kaali. Menekki riippuu kaalin hienoudesta, mitä pienemmäksi silppuat, sen enemmän kaalia tarvitset. Suositus: puolikas kaalinpää.
2. Laita riisi kiehumaan paketin ohjeiden mukaisesti.
3. Silppua sipuli, sekä oman maun mukaan voi lisätä esim. valkosipulin kynnen
4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista kaalisilppu kevyesti (noin 5 minuuttia)
5. Ruskista sipuli.
6. Paista jauheliha harmahtavaksi, lisää soija, mausteita sekä vesi. Anna veden imeytyä soijaan ja paista vielä, kunnes jauheliha on ruskea.
7. Voitele uunivuoka, lado paistettu kaali, ruskistettu sipuli, keitetty riisi sekä lihaseos vuokaan. Sekoita ja kääntele ainekset.
8. Kaada päälle ruokakema.
9. Paista laatikko 175 asteessa noin 1-3 tuntia riippuen määrästä. Laatikko on valmis kun pinta on ruskea, ehkä hieman jopa kärähtänyt kaalin nurkista.

Kevättä!
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate