lauantai 10. joulukuuta 2011

Kotitekoinen mikropopcorni

Meillä kotona tehdään melko usein popcornia leffailtoihin. Yleensä teemme kattilassa, sillä isoihin kattiloihin saa heti isomalle lössille popparit tehtyä. Kattilapoppareissa tosin ongelmana on kattilan kuluminen, joten käytämme aina mahdollisimman vanhoja kattiloita. Myös pieneen popparinälkään kattilallinen voi olla liikaa.

Kaupan mikropopcornit taas ainakin minusta haisevat todella pahalle, ja koko kämppä haisee tunteja syömisen jälkeen. Myös annokset ovat melko suuret, me saamme pussin kulumaan vain kahdestaan.

Nyt olen ratkaissut ongelman tekemällä itse mikropoppareita. Eikä se edes ole vaikeaa! Tarvitset vain:

  • paperipussin (esim. Serlan eväspussit tai isolle porukalle ruskea biojätepussi)
  • ½ dl popcornia (suosittelen Bonnie Lee-merkkisiä)
  • mieleisesi mausteet kuten suolaa tai sulaa suklaata
1. Laita popcornjyvät paperipussiin ja teippaa pussi päästä kevyesti.
2. Laita pussi mikroon taitos ylöspäin ja veivaa n. 2-3 minuuttia aikaa, täydellä teholla.
3. Kun pauke alkaa harventua, pysäytä mikro jotteivat popparit kärähdä.

½ dl jyviä on melko sopiva annos yhdelle hengelle, joten jos haluat isomman annoksen laita esim. 1 dl jyviä pussiin. Ensimmäiset popparisi tulevat luultavasti kärähtämään, sillä mikrojen välillä on rutkasti eroa tehossa. Älä kuitenkaan lannistu vaan yritä uudestaan, yksi pussi Bonnie Leetä riittää vaikka kuinka pitkään  :)

Kun mikropopparit tekee näin itse pääsee siitä hirveästä hajusta eroon, ja poppareista tulee terveellisemmät. Maustamattomat popparit eivät sisällä kovinkaan paljon kaloreita, ja ekologisuus paranee kun pussi on kompostoitava ja sitä voi käyttää useamman kerran.

Nautinnollista leffailtaa!
-Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate