lauantai 16. tammikuuta 2010

Fetaleipä

Tulipa kokeiltua jotain uutta tänään! Olen jo hetken halunnut kokeilla leipoa oliiviöljyn kanssa, ja nyt siihen löytyi resepti jota hieman muuntelin. Taikina sopii hyvin opiskelijabudjettiin, ei fetajuustokaan kovin kallis ole. Fetan voi myös jättää pois ja lisätä taikinaan hieman suolaa.
Enjoy~




Taikina:

2½ dl vettä
1 pkt kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
100 g fetajuustoa
½ oliiviöljyä

1. Ripoittele hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää jauhot vähitellen taikinaan puulastalla tai kädellä sekoittaen.
2. Kaada öljyä hitaasti taikinaan ja yritä saada taikinasta mahdollisimman tasainen.
3. Lisää fetajuusto joko kuutioina tai murusina. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia.
4. Kauli taikina max. 3 sentin paksuiseksi levyksi tai pitkoksi, tai muotoile muulla haluamallasi tavalla. Anna taikinan nousta noin tunti.
5. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista 30-40 minuuttia paksuudesta riippuen. Leipä on valmis kun pinta on kullanruskea.

~Sah

1 kommentti:

Translate