lauantai 16. tammikuuta 2010

Porkkanakakku

Aloitetaanpa yhdellä suosikilla, porkkanakakulla! Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli suuri hitti joka katosi tunnissa.

Ukko piti kakusta niin paljon että toivot sitä nyyttärijuhliin :)



Kakkupohja:
  • 3 porkkanaa
  • 50g manteli/hasselpähkinärouhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl öljyä
Kuorrute:
  • 100 g Philadelphiajuustoa (naturell)
  • ½-1 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
1. Raasta porkkanat. Lisää rouhe, munat ja sokeri. Sekoita ja lisää öljy.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti porkkanataikinaan.
3. Voitele vuoka ja vuoraa korppujauholla. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin: 175 C noin 45 minuuttia.
4. Kakun jäähtyessä sekoita kuorrute ja levitä valmis kuorrute kakun päälle. Kakun voi koristella manteli/pähkinärouheella.

Nauttikaa!
~Sah

1 kommentti:

  1. Mahtavaa, fanitan tätä! Tästä ollaan joskus kavereitten kanssa käyty keskustelua, että pitääkö päälliseen käyttää tuorejuustoa vai sulatejuustoa..

    -Ellinen

    VastaaPoista

Translate