sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Kaurakeksi suklaalla ja karpaloilla

Tupareihin tuli tehtyä pieni satsi kaurakeksiä joita sitten halusin hieman höystää etteivät olisi niin arkisia. Pakkasesta löytyi Annastiinan tuomia karpaloita ja kaapit perukoilta pala leivontasuklaata. Tulos oli maittava ja meni hyvin kaupaksi juhlissa :)



Ohje:
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • kourallinen karpaloita
  • 50-100 g taloussuklaata
1. Sulata voi ja sokeri kattilassa
2. Lisäähiutaleet, jauho, leivinjauhe ja munat, sekoita ripeästi.
3. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi
4. Annostele keksit leivinpaperille. HUOM! keksit paisuvat melkoisesti uunissa, tee pieniä keksejä!
4. Lisää (mieluiten jäinen) karpalo ja suklaa päälle, ainakin jos haluat marjojen pysyvän ehjinä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä suklaan ja marjat suoraan taikinaan ennen annostelua.
5. Paista 5-7 minuuttia 200 asteessa. Anna keksien jäähtyä ennen kuin poistat ne pelliltä, sillä ne kovettuvat kylmetessään.

Omnomnom!
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate