lauantai 27. helmikuuta 2010

Vadelmainen suklaatäytekakku





Pohja:
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g rasvaa
  • 175 g taloussuklaata
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 3 dl vadelmamarmeladia
Kuorrutus:
  • 100 g taloussuklaata
  • 1 tl rasvaa
  • ½ dl kevytkermaa

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sulata rasva ja suklaa kattilassa
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe omassa kulhossaan
4. Lisää vuorotellen sulaa suklaata ja kuvia aineita vaahtoon, sekoita hyvin
5. Kumoa taikina kakkuvuokaan ja paista noin tunti 175 asteessa
6. Anna kakun jäähtyä hyvin ja vasta sitten leikkaa kakku 2 tai kolmeen osaan (kerroksiksi)
7. Levitä marmeladi kerrosten väliin tasaisesti
8. Valmista kuorrutus: Sulata rasva ja suklaa kattilassa, lisää kevytkerma.
9. Kaada kuorrutus varovasti kakun päälle ja levitä tarvittaessa. Anna jäähtyä rauhassa. Koristele mielen mukaan.


Marmeladin voi vaihtaa mieleisekseen, esimerkiksi appelsiini käy loistavasti.

Nams!
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate