sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Perunasalaatti

Kevät kolkuttelee jo kovasti ja asvalttikin jo näkyy! Joten kesää odotellessa voi jo aloittaa kesäherkkujen syönnin, kohta niihin kuitenkin kyllästyy. Ja mikäs sen mukavampi aloituskohta kuin perunasalaatti, tuo itsetehty herkku joka kaupan tekemänä maistuu niin paljon pahemmalle. Itse en ainakaan saa alas kahta lusikallista enempää kaupan mössöä ilman että alkaisi tökkiä, mutta tätä herkkua tuli lapattua lautaselle melko ahkerasti.

Ohje:


  • 700-800 g kiinteitä perunoita (uudet perunat ovat täydellisiä tähän hommaan)
  • 2 kirpeää omenaa
  • Pala purjoa
  • Pala kurkkua
Salaattikastike:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl sinappia
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • ½ maustemitallinen valkopippuria
  • 2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1. Keitä perunat ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kermaviili ja majoneesi, lisää sinappi ja mausteet. Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli.
3.  Kuori ja paloittele perunat, omenat ja kurkku. Silppua purjo.
4. Lisää paloitellut ainekset varovasti kastikekulhoon ja sekoita kevyesti. Anna makustua jääkaapissa enne tarjoilua.

Itse vein salaattia leffailtaan ja oli melkoinen menestys, sillä kotiin lähti tyhjä salaattipurkki :) Eli toimii myös hyvin nyyttäriruokana jos salaatin saa pidettyä viileänä.

Kesää odotellessa!
~Sah

 http://sahraminkukka.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate