sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Valkoisen marengin salaisuus

... on marenkimössön lämmittäminen ennen paistoa! Arvelisin että silloin sokeri sulaa ilman että väri muuttuu ruskeaksi. Maku on kuitenkin hyvä, oli marenki sitten valkoista, vaaleanpunaista tai ruskeaa.

Ohje jota yritin seurata sisälsi vielä välivaiheen johon kuului sitruunatahna kahden marengin väliin. En tiedä mikä meni pieleen mutta jostain syystä sitruunatahna ei kovettunut/pysynyt kovana ja sitten levisi ympäri maita ja mantuja (kuten ehkä tarkkasilmäiset kuvasta huomaavat). Hyvää se kuitenkin oli, mutta melko vaikeaa syödä kun tahna valui ympäriinsä.

Muuten marengit olivat taivaallisia ja suklaakuviointi oli hauska tehdä!



Marenki:
  • 4 kpl valkuaisia
  •  2 ½ dl sokeria
  • ½-1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
  • ~50 g tummaa suklaata

1. Laita kattilaan hieman vettä pohjalle ja sovita päälle melko tiivis kulho.
2. Sekoita kulhossa valkuaiset, sokeri ja vaniljasokeri.
3. Keitä vettä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mutta varo marengin lämmittämistä liikaa, sillä se saattaa paistua kulhon pohjaan.
4. Paista marengit uunin keskivaiheella 100 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Anna marenkien jäähtyä ja laita suklaapalat pussiin. Lämmitä suklaa sulaksi ja leikkaa pussin nurkkaan pieni reikä. Koristele piirtäen.

Kuulen jo kuinka joku rouskuttaa marenkia ajatuksissaan!
~Sah

http://sahraminkukka.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate