tiistai 27. maaliskuuta 2012

Tyrnillä maustettu juustokakku

Yksi juhlavimpia ja ylellisimpiä kakkuja mitä olen väkertänyt, tarjosin tätä synttäreilläni. Resepti ei ole nopea eikä helppo, mutta on todellakin vaivan arvoinen! Tarvitset kolme kulhoa, eli sotkuista puuhaa luvassa. Suosittelen myös sähkövatkainta (ja astianpesukonetta!).




Pohja:
  • n. 200g Digestive-keksejä
  • 75-100g sulaa voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
  •  2 dl tyrnimehua (esim. Riitan Herkun tyrni-appelsiinimehu)
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia tai Viola)
  • 2 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 valkuaista 
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
Kiille:
  • 2 dl tyrnimehua
  • 2 liivatelehteä

1.  Aloita pohjasta sulattamalla voi, murskaa keksit muruiksi ja sekoita kaakaojauheeseen.  Sekoita kaikki tasaiseksi, ja painele keksiseos irtopohjavuuan pohjaan.
Jos haluat pohjasta aavistuksen verran maukkaampaa, paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia 150 asteessa. Anna jäähtyä hyvin!
 2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 1 dl tyrnimehusta kiehuvaksi.
3. Purista vesi pehmenneistä liivatelehdistä ja sulata liivatelehdet yksitellen varovasti mehuun. Ota mehu pois liedeltä ja lisää loput mehusta. Anna mehun jäähtyä.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiskulhoon tuorejuusto ja sokeri ja sekoita hyvin. Lisää myös jäähtynyt mehu ja sekoita jälleen hyvin.
4. Vatkaa kerma kolmannessa kulhossa. Nostele vaahto varovasti täytteen sekaan ja sekoita.
5.  Pese vatkain/vispilä, kuivaa hyvin ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto täytteeseen ja sekoita hyvin varovasti, täytteen ei tarvitse olla täysin tasainen!
6. Kaada täyte vuokaan, pistä jääkaappiin. Kakun täytyy jäähtyä ja asettua pari tuntia (kakku on hyvä tehdä päivää ennen tarjoilua jotta se varmasti ehtii kiinteytyä ennen tarjoilua).
7. Kun kakku on kiinteä, voi kiilteen tehdä kakun pinnalle. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, kiehauta 1 dl tyrnimehua. Sulata liivatelehdet mehuun. Lisää loput mehusta ja anna nesteen jäähtyä hieman. Kaada varovasti neste kakun pinnalle ja anna jäähtyä n. 2 tuntia ennen tarjoilua.

Täyte ennen kiillettä. Pintaa voi hieman tasoittaa halutessaan.




~ Sah


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate