torstai 25. lokakuuta 2012

Omenarahkapiirakka

Syksyisiä makuja ensimmäisenä pakkaspäivänä!


  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2-3 omenaa
  • ripaus kanelia
1. Ota kananmunat ja voi jääkaapissa. Anna voin pehmetä kulhossa huoneenlämmössä pehmeäksi
2.Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, ja lisää kananmunat. Vatkaa hetki.
3. Lisää jauhoja desi kerrallaan, lisää osa rahkasta ja vatkaa. Viimeisellä lisäyksellä lisää myös muut kuivat ainekset ja sekoita hyvin. Taikina on koostumukseltaan melko jähmeä ja tahmea.
4. Voitele piirakkavuoka ja lappoa nuolijalla taikina vuokaan. Levitä taikina tasaiseksi.
5. Kuori ja lohko omenat, asettele haluamallasi tavalla piirakan pinnalle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria oman maun mukaan.
6. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate