lauantai 24. marraskuuta 2012

Pekoni-parsakaalipiirakka fetajuustolla


Pohja:

  • 100g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte:
  • 1 paketti pekonia
  • n. 100g parsakaalia
  • fetajuustokuutioita
  • 1 kananmuna
  • 2 dl ruokakermaa
  • valkopippuria
  • pari kourallista juustoraastetta 

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot, lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
2. Painele taikina piirakkavuokaan tasaisesti. Pistele haarukalla reikiä sinne tänne pohjaan. Esipaista pohja 13-15 minuuttia 225 asteessa.
3. Leikkaa pekoni 1-2cm siivuiksi ja paista rapeaksi. Siirrä paistetut suikaleet lautaselle, jolla on pari palaa talouspaperia. Näin paistaessa kerääntynyt rasva valuu paperille, eikä piirakalle.
4. Riko kananmuna kulhoon ja lisää ruokakerma sekä hippusellinen valkopippuria, sekoita kunnolla.
5. Asettele esipaistetulle piirakkapohjalle pekonipalat, parsakaali sekä fetajuustokuutioita. Kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
6. Paista piirakka n. 20 minuuttia, kunnes täyte on asettunut.

1 kommentti:

Translate