Leivitetyt kanapalat
- 2 rasiaa kanasuikaleita tai 4 kanan rintafilettä
- suolaa
- pippuria
- 2 dl maissitärkkelystä
- 2 kananmunaa
- öljyä pannulle
- 1,5 dl sokeria
- 4 rkl ketsuppia
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- ½ tl valkosipulijauhetta
2. Laita toiseen kulhoon maissitärkkelys, suola ja pippuri, sekoita kunnolla esim. haarukalla.
3. Avaa kanasuikalepaketit tai leikkaa rintafileet pienemmiksi paloiksi.
4. Kaada melko reippaasti öljyä pannulle ja anna kuumentua.
5. Ota pala kanaa, pyöritä ensin kananmunassa, ja pyöritä sen jälkeen tärkkelyksessä, laita kuumalle pannulle paistumaan. Jatka samalla lailla. Tämä on sotkuista puuhaa!
6. Kääntele kanapaloja, ja paista kunnes pinta on kullankeltainen. Siirrä paistetut palat uunivuokaan.
7. Kun kaikki kanapalat ovat saaneet leivityksen ja paistuneet kullankeltaisksi, tee marinadi. Lisää kulhoon kaikki marinadin ainekset ja sekoita keskenään tasaiseksi.
8. Kaada marinadi kanapalojen päälle, ja kääntele niin että kaikki ovat marinadin peitossa.
9. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tämän jälkeen kääntele paloja marinadissa, ja paista 15 minuuttia lisää uunissa.
Tarjoile keitetyn riisin kanssa, tai vaikka perunoiden jos ei riisistä satu tykkäämään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti