torstai 8. marraskuuta 2012

Hapanimelät kanapalat

Halusin kokeilla broilerin käyttöä kerrankin muuhun kuin vakio-kanakastikkeeseen, ja satuin törmäämään sweet & sour marinadin reseptiin. Joten pienen pähkyröinnin ja yksikkömuuntamisen jälkeen tuli aivan taivaallinen kanaruoka uunista ulos. Aineksiakaan ei ollut monta, eivätkä ne edes olleet kovinkaan kalliita. Kaikki ainekset sattuivat löytymään kaupan päälle kotoa! Harmi että resepti on melko työläs, joten isomman satsin tekeminen kerralla on parempi idea.



Leivitetyt kanapalat
  • 2 rasiaa kanasuikaleita tai 4 kanan rintafilettä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl maissitärkkelystä
  • 2 kananmunaa
  • öljyä pannulle
Hapanimelä marinadi
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 rkl ketsuppia
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
1. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa kevyesti rikkoaksesi keltuaiset.
2. Laita toiseen kulhoon maissitärkkelys, suola ja pippuri, sekoita kunnolla esim. haarukalla.
3. Avaa kanasuikalepaketit tai leikkaa rintafileet pienemmiksi paloiksi.
4. Kaada melko reippaasti öljyä pannulle ja anna kuumentua.
5. Ota pala kanaa, pyöritä ensin kananmunassa, ja pyöritä sen jälkeen tärkkelyksessä, laita kuumalle pannulle paistumaan. Jatka samalla lailla. Tämä on sotkuista puuhaa!
6. Kääntele kanapaloja, ja paista kunnes pinta on kullankeltainen. Siirrä paistetut palat uunivuokaan.
7. Kun kaikki kanapalat ovat saaneet leivityksen ja paistuneet kullankeltaisksi, tee marinadi. Lisää kulhoon kaikki marinadin ainekset ja sekoita keskenään tasaiseksi.
8. Kaada marinadi kanapalojen päälle, ja kääntele niin että kaikki ovat marinadin peitossa.
9. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tämän jälkeen kääntele paloja marinadissa, ja paista 15 minuuttia lisää uunissa.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa, tai vaikka perunoiden jos ei riisistä satu tykkäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate