perjantai 14. tammikuuta 2011

Kaappiruokaa I: Riisiä & Sieniä

Tämä on (toivon mukaan) viikon kestävän projektin ensimmäinen osa. Aion yrittää keksiä mahdollisimman maukkaita ruokia lähinnä kuivakaapista ja pakastimesta löytyvistä aineksista. Hurahdin pari kuukautta sitten kaupan wok-sekoituksiin, enkä syönyt lähes mitään muuta. Onkin siis aika vaihtaa hieman ruokavalioa, sekä jatkaa reseptikokeiluja :)

Ensimmäisenä halusin syödä pois viimeisen pussin herkkutatteja, ja samalla palkita itseni proteiinikurssin vitosesta herkuttelemalla.




  • 1 ½ dl tummaa riisiä
  • 3 dl vettä
  • n. 3/4 l pakastettuja esipaistettuja tatteja
Sieneni olivat esipaistettu pekonirasvassa, joten keittäessä niistä irtosi itsessään eräänlaista kastiketta (en osaa oikein selittää tätä...) joten mitään muuta ei tässä tarvinnut. Jos kuitenkin käyttää esimerkiksi herkkusieniä purkista, voi riisiin hyvin lisätä ½ pussia valmista sienikastiketta, niin ei ateria jää kuivaksi.

1. Kiehauta vesi ja lisää riisit.
2. Riippuen keittoajasta, lisää pakastetut sienet puolessavälissä, purkkisienet vasta riisin kypsyttyä. Jos käytät pussikastiketta, seuraa pussin ohjeita.
3. Anna hautua hetki ennen syöntiä.

Riittää noin kahteen annokseen.





Lähes ilmaista (riisi ei maksa paljoa ja tatitkin haettu metsästä), ja kaloreitakin varmasti todella vähän. Nam :)
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate