sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kaappiruokaa IV: Kauraleipä

Ostin pari kuukautta sitten kirpputorilta leipävuuan, enkä ole vielä kokeillut sen käyttöä. Nyt kokeiltuani, olen siihen erittäin tyytyväinen. Leipä saa hyvän muodon, sekä pysyy mukavan kiinteänä.

Tähän reseptiin tarvitsee 1,5 litran leipävuuan.


  • ½ l vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl kaura/neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl durumjauhoa
  • 1 rkl siirappia
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • voita vuuan voiteluun
  • öljyä, jolla sivellä leipä
1. Lämmitä vesi n 42 asteiseksi, lisää hiiva, hiutaleet, durumjauho sekä siirappi.
2. Anna kohota noin ½ tuntia liinan alla
3. Lisää jauhot vähän kerralla. Koko määrää ei välttämättä tarvitse, vaan sekota kunnolla joka lisäyksen jälkeen. Taikinan kuuluu olla hieman löysähkö.
4. Kohota taikinaa noin ½ tuntia
5. Voitele leipävuoka, kippaa taikina siihen, ja penslaa hieman öljyä leivän päälle. Öljy tekee pinnasta mukavan rapean kuivumatta. Voit koristeeksi ripotella hieman hiutaleita pinnalle.
6. Paista 250 asteessa 20-30 minuuttia.

Syö lämpimänä ja runsaalla voilla :)
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate