Toinen huomioni tänään oli se, että hillo oli pilaantunut. Se ei ole mikään ihme, sillä jos en syö puuroa, niin ei se litran hillopurkkikaan siitä tyhjene kuin lettujen kera. Otinpa sitten seuraavan purkin pakkasesta (itsetehtyä omppuhilloa on pakastimessa vielä monta litraa) ja mietin, kuinka saisin otettua siitä hilloa, mutta samalla säilöttyä sen pidempään.
Vastaus onkin: Annospalat! Hilloa on helppo jopa jäisenä leikata veitsellä, joten tein hillorasiaan hienon ruudukon, jossa jokainen ruutu menee yhden puurolautasen tai parin letun kaverina. Helppoa kuin heinänteko, ja jäinen hillo säilyy yhä hyvänä, kun sitä ei sulata!
Mutta nyt, paremman puuron ohje:
- 1 l vettä
- 5 dl kaurahiutaleita
- n 1 tl suolaa
2. Laita puuron päälle voita, omenahilloa, kanelia sekä vaniljasokeria.
Eli eipä ollut vaikeaa :)
~Sah
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti