lauantai 15. tammikuuta 2011

Kaappiruokaa III: Parempi kaurapuuro sekä niksi hillon säästämiseen

En luokittele itseäni kaurapuuron ystäväksi, mutta kauraryynipaketin parasta ennen-päivänmäärä lähestyy uhkaavasti. Enkä varsiinkaan pidä kaurapuurosta, joka on keitetty veteen. Anoppini antoikin sitten joulun alla hyvän niksin, kuinka tehdä hyvää kaurapuuroa ilman maitoa (kustannustehokkaampaa kuin maidon kanssa, hoks hoks).

Toinen huomioni tänään oli se, että hillo oli pilaantunut. Se ei ole mikään ihme, sillä jos en syö puuroa, niin ei se litran hillopurkkikaan siitä tyhjene kuin lettujen kera. Otinpa sitten seuraavan purkin pakkasesta (itsetehtyä omppuhilloa on pakastimessa vielä monta litraa) ja mietin, kuinka saisin otettua siitä hilloa, mutta samalla säilöttyä sen pidempään.
Vastaus onkin: Annospalat! Hilloa on helppo jopa jäisenä leikata veitsellä, joten tein hillorasiaan hienon ruudukon, jossa jokainen ruutu menee yhden puurolautasen tai parin letun kaverina. Helppoa kuin heinänteko, ja jäinen hillo säilyy yhä hyvänä, kun sitä ei sulata!

Mutta nyt, paremman puuron ohje:

  • 1 l vettä
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • n 1 tl suolaa
1. Lisää kaurahiutaleet kylmään veteen, lisää hieman suola ja keitä kaurapaketin ohjeistaman ajan verran.
2. Laita puuron päälle voita, omenahilloa, kanelia sekä vaniljasokeria.

Eli eipä ollut vaikeaa :)
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate