Pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl kermaa
- 100 g valkosuklaata
- 2-3 rkl Lemon Curd-sitruunatahnaa
- n. 1 tl sitruunamehua
2. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja töki hieman reikiä haarukalla. Esipaista pohja 225 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Säädä uuni 175 asteeseen.
3. Raasta tai paloittele valkosuklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi, ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi. Painava valkosuklaa tuppaa vajoamaan pohjaan, joten muista sekoittaa kunnolla. Kaada täyte piirakkapohjaan ja tasaa mahdollisesti kasautuva valkosuklaa.
4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täytteen reunat alkavat hieman ruskettua.
5. Syö joko lämpimänä, tai malta odottaa seuraavaan päivään jolloin maku senkus paranee.
mmmmm, tolla curdilla ei voi kyllä mennä pieleen. Pakko olla hyvää!
VastaaPoistaT: Ellinen