maanantai 3. joulukuuta 2012

Valkosuklaa-sitruunatahnapiirakka

Nyt paljastan ehkä lempireseptini, sillä tätä piirakkaa meillä syödään aivan tajuttoman usein. Kuola valuu kun vain ajatteleekin tätä kaunotarta. Resepti on alunperin Keskisuomalaisesta. Tämä piirakka on parhaimmillaan kylmänä pari päivää paistamisesta, silloin maut ovat uskomattoman vivahteikkaita! Piirakka on kuin aurinkoa lautasella.



Pohja:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • ½ dl sokeria
Täyte:
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl kermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 2-3 rkl Lemon Curd-sitruunatahnaa
  • n. 1 tl sitruunamehua
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi jauhojen ja sokerin kanssa tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja töki hieman reikiä haarukalla. Esipaista pohja 225 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Säädä uuni 175 asteeseen.
3. Raasta tai paloittele valkosuklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi, ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi. Painava valkosuklaa tuppaa vajoamaan pohjaan, joten muista sekoittaa kunnolla. Kaada täyte piirakkapohjaan ja tasaa mahdollisesti kasautuva valkosuklaa.
4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes  täytteen reunat alkavat hieman ruskettua.
5. Syö joko lämpimänä, tai malta odottaa seuraavaan päivään jolloin maku senkus paranee.

1 kommentti:

  1. mmmmm, tolla curdilla ei voi kyllä mennä pieleen. Pakko olla hyvää!

    T: Ellinen

    VastaaPoista

Translate