keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Jaa että töitä

Ja vielä Tukholmasta ja viime tingassa. Ongelmaksi näyttäisi muodostuvan kaikenlainen byrokratia, sillä ennen lähtöä (joka on siis alle 3 viikon päästä) hoidettua pitää olla muun muuassa:
  • Ruotsalainen henkilötunnus (byrokratiaviive kuukausi - 3 kuukautta)
  • Ruotsalainen pankkitili (tämän voi tosin viimeistellä vasta Ruotsissa, ellen voi Nordean kautta saada myös Ruotsissa toimivaa tiliä) (Ei erillistä byrokratiaviivettä, pankkikortin saaminen ehkä päivän tai kaksi viivettä)
  • Vähintään 10 000 kruunua rahaa asumismenoihin, sillä palkan saa vasta kahden kuukauden kuluttua, eli vasta kun olen jo palannut Suomeen.
  • Yhteydenotto asumisen järjestäjään, Nordjobb takaa asumisen ja vuokrakaton max. 3500 kr. Lisätietoa kämpästä saan myös vasta paikalle päästyäni.
  • Yhteydenotto työnantajaan ja sopiminen ensimmäisistä työvuoroista.
  • Tukholmanmatkan järjestäminen, mieluiten mahdollisimman halvasti.
  • Yhteydenotto Nordjobbiin tulopäivän orientaatioon, joka tietenkin järjestetään vain maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Saas nähdä miten näihin nyt pääsee sitten. Jos huonosti käy, joudun lähtemään jo torstaina Tukholmaan vain orientaation takia, ja miettiä jokin hätämajoitus pahimmillaan.
Toivon nyt että omat voimat riittävät näiden asioiden hoitamiseen ja byrokraattiseen taisteluun. Suurimmaksi ongelmaksi koituu varmasti rahanpuute (tililläni ei todellakaan ole 10 000 kruunun edestä rahaa nytkään) koska plkan saan vasta lähdettyäni. Siksi toivoisinkin että Nordean kautta voisi saada tilin joka myös toimisi Ruotsissa...

Tätä viestiä kirjoittaessa olen jo näköjään onneksi saanut sähköpostia asunnon hoitajalta, eli en joudu sentään tuntemattomalle lähetteleen viestiä.

Ai niin voi saatana, viikonloppu ennen työn alkamista on juhannus D: Nöööy, saan viivata juhannustanssit ja ämpärikännin listalta yli ja viettää juhannusta yksin kaukana kotoa ;__;

Nyt hajottaa.
Aioin vielä kirjoittaa vaikka kuinka paljon kaikesta mutta potutus kasvoi äärettömäksi.

Parempia päiviä odotellessa
~Sah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate